tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kiipeämistä, politiikkaa ja uskontoa

Kolme keskeisintä elämänalaani: kiipeily on kivaa, politiikka on kivaa... enimmäkseen (vaalikone väittää että olen vasuriviherkommari), ja uskonto on enimmäkseen silkkaa nautintoa, mutta tämä Jeesuksen fan club on välillä sellaista porukkaa, että sitä ei meinaa kestää millään.

Kuten nyt vaikka tämä Nuotta-lehden kampanja "Älä alistu". Niinkuin mille? Homoudelle? Hei kamoon, homofobia on niin viime vuosisataa.

Olenhan minä tiennyt, että tämä porukka tosissaan uskoo, että homous on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Ja tiedän myös, että sama porukka lukee kirjaimellisesti valikoituja Raamatun kohtia. Sama porukka myös uskoo omiin järjenkykyihinsä kuin pukki suuriin sarviinsa - omasta mielestään he osaavat valita automaattisesti oikeat kohdat Raamatusta ja oikeat lähteet joihin sopii luottaa.

Väärässähän he ovat, ei siitä pääse mihinkään, eikä se ole edes mielenkiintoinen kysymys. Se, mikä on mielenkiintoista on se, mitä evlut kirkko tekee seuraavaksi. Sanooko arkkipiispa jotain? Tai Irja Askola?
Viime kerralla, Ajankohtaisen Kakkosen homoillan (journalistinen fiasko jos mikä) jälkimainingeissa arkkipiispa sai sanottua, että homous ei ole synti, eikä siitä tarvitse eheytyä, mutta kovin pitkään sekin kesti näin kiihkeän nykyajan mittapuulla. Kuinkahan kauan reagointiin menee aikaa nyt?

Minusta rakkaalla kirkollani on ehkä vieläkin vähän vaikeuksia tajuta, miten iso ongelma nämä kristittyjen äärisiiven edustajat ovat. Heidän mielipiteistään pitää irtisanoutua selkeästi ja julkisesti, ja heidän väärät käsityksensä pitää sanoa sellaisiksi (ja homofobian synti pitää sanoa synniksi) - muuten meidät perusluterilaiset samastetaan tähän porukkaan, ja minä en ainakaan tahdo tulla samastetuksi tuollaiseen rakkaudettomaan kampanjaan tai sen taustatahoihin.

[ETA 15:06] Arkkipiispa Kari Mäkinen on vastannut: "...Kampanja, joka keskustelun on käynnistänyt, ei ole kirkon järjestämä kampanja." Näin!

1 kommentti: