maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sananlaskuja vieraalla kielellä

Tykkään, kun asioita sanotaan näppärästi, ja tämä seuraava lausahdus on jäänyt mieleeni jo pidemmän aikaa sitten; se tuli mieleeni nyt uudemman kerran tätä homokeskustelua seuratessa.

"While it may be true that if you preach the truth the world will hate you, it doesn't follow that if the world hates you, you must be preaching the truth. The world may be hating you because you're an arse."

Suomeksi: "Saattaa olla, että maailma vihaa sinua, koska puhut totta, mutta siitä ei seuraa, että jos maailma vihaa sinua, niin puhut totta. Maailma saattaa vihata sinua siksi että olet persreikä."

Kaikki vaino ei ole todistetta mahdollisesta marttyyriudesta, ja olisin erityisen varovainen lukemaan marttyyriutta omalle kohdalle, se kun on kirkon perinteessä sinänsä siunattu mutta hyvin ikävä nakki, jota ei sovi toivoa itselleen ikinä, ihan jo tuolta Jeesukselta asti: eipä Hänkään erityisesti ristille riemuiten juossut. Jo pelkkä marttyyriuden toivominen, vaikka kuinka salaa ja ikkuisenpikkuisen vain, on ylpeyden syntiä. Jos haluaa puhua vainotuksi tulemisesta, niin on parasta puhua käytännön kokemuksista ja kertoa esimerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti